2003

 


När jag satte mig vid datorn för att skriva min årliga krönika för vår hemsida,var jag ”laddad”, och kände för att få till” nå’t bra”,kanske rent av ett mustigt inlägg i ”samhällsbedatten”.Men,av någon anledning, fylldes jag av vemod.Om det beror på att ännu en stugsäsong obevekligt går mot sitt slut,eller om det beror på att jag började tänka på vad jag skulle kunna tillföra samhällsdebatten , är svårt att säga,det kanske bara är  vädret…?(snöar)
Nej,man får inte ge efter för negativa känslor, som optimisterna säger. Kanske har dom rätt?

Så jag(en pessimistisk optimist!!) undviker ”samhällsdebatten”och nöjer mig med att konstatera att ”pellejönsarna” på Jokkmokks kommun till slut visade sina rätta ansikten och HELT slog undan förutsättningarna för dom förslag till en fungerande sophämtning som föreningen arbetat fram och erbjudit dom.NU får det bli som det blir…..själv ledsnade jag så till den milda grad på deras tjafs , svammel och lögner, att jag inte ens brytt mig om att överklaga min egen sophämtning,det KAN ju vara bra att ha ett sopkärl att fylla med både det ena och det andra, eller så kan det ju bli något av ett folknöje att varannan vecka sitta uppe vid vägen och (kanske med en thermos kaffe) se när sopbilen, febrilt jobbande tömmer tomma kärl……”tomma tunnor skramlar ju som bekant mest”…..
Vi får väl se till våren,tunnorna kanske gör sig riktigt bra på bild?

Så där ja,nu känns det bra att återgå till själva krönikan.Det är bara att tacka och ta emot,det har varit ännu ett mycket bra ”stugår” eller hur?Finns egentligen orden ”dåligt stugår”??
Finns det någon medlem som tycker sig kunna klaga på tex VÄDRET? Tror inte det,det skulle i så fall vara några av våra medlemmar som ägnar sig åt ”seriöst” trollingfiske.Vattentemperaturen har i år gjort att laxöringen mest legat på botten och blåst bubblor, så dom har varit svårfångade.Dock tror jag mig veta att detta, väl kompenserats under hösten,då många säger sig ha fått riktigt fina laxöringar ,se bildarkivet,ni har väl hört ”storfiskarvalsen”?

Hösten,den räknas ju in i ”stugåret” också eller hur? Det är den tiden då dom av oss som har jakt som intresse,vistas i stugor och markerna runt omkring.En del av oss,nöjer oss med småviltjakt,medan andra satsar mera på ”högviltet” älg.Det finns medlemmar,som även i relativt hög ålder(50+),mot förmodan,dessutom,lyckats klara jägarexamen och prov för älg. Grattis till Tommy Nordström.

Vår kassör Kurt Hedberg,råkade, under hallonplockning,ut för en verkligt otäck olyckshändelse,han föll nerför en brant sprängstenstipp i lillselet och skadade sig så illa att han ännu,efter fyra veckor,fortfarande ligger på lasarettet i GVE.Tack och lov verkar han vara på bättringsvägen nu.Så låt oss hoppas att han fortsätter att tillfriskna och kan återuppta sin uppgift som vår kassör.
 

Föreningen fyllde som bekant trettio(30) år i år.Man kunde kanske haft förväntningar om ett ohejdat festande pga detta (fyrverkerier,kända artister etc).Nu är det ju så att föreningens medlemmar är vuxna,sansade ansvars-
kännande människor,som egentligen njuter mest av friden och ron i sin egen stuga,dessutom är vi en liten förening med liten kassa,betänker man detta,tycker jag att vi åstadkom några riktigt trevliga sammankomster, stort tack till dom medlemmar som engagerade sig och gjorde festerna till riktigt trevliga tillställningar.Stort tack även till alla er som hörsammade inbjudan och deltog. ALLA medlemmar i denna förening räknas,så jag hoppas få se så många av er som möjligt på våra kommande fester,liksom även på våra medlemsmöten.

Glöm inte att du som medlem är en ”resurs” i vår förening,att utan engagerade medlemmar har vi egentligen ingen förening.
Så,har du nå’t du vill dela med oss andra eller nå’t du undrar över,kontakta nå’n ur styrelsen.På det viset håller vi föreningen LEVANDE!!

Med förhoppning om ett lika fint ”stugår” nästa år

Harald Grönberg