2005


Den här gången är jag riktigt sent ute med min ”årskrönika”,det har hunnit bli den 20:e januari 2006,och för dom flesta tog väl ”stugåret” i fjol slut i Okt-Nov,men,bättre sent än aldrig. Det är väl för många av er snart dags att börja det här ”stugåret”,det sägs ju att det ska bli en vår och en sommar även i år,i vart fall har jag då inte hört regeringen säga att dom ska ta av oss det också,så vi får väl se tiden an med tillförsikt. 2005 var,som jag ser det, inte särskilt betungande för styrelsen,det ordnades nå’n liten fest (som sig bör),vi hade ett par styrelsemöten och några medlemmar ändrade adress etc.
Det mest ”dramatiska”,om man nu vill kalla det så,var väl i höstas när vi vaknade upp och insåg att stora delar av ”Finska fiskeflottan”invaderat våra vatten och idkade trollingfiske i STOR skala! Efter gemensamma påtryckningar från föreningen och samebyn och sent om sider,gjorde länsstyrelsen ett sk.”tillslag”,där man bordade/kollade 5st trolling-fartyg, ett i taget. Som (några av oss) väntat, fann man inga anledningar till åtgärder mot dessa,då alla papper etc.var helt i sin ordning,och man dessutom följde dom regler som trollingfiske är omgärdat med(antal beten,baglimit etc.),dom andra 3 eller 4 båtarna hade vid tillfället,raskt, förflyttat sig till, nå’n annanstans? Nåja,jag ser det ändå som positivt,att länsstyrelsen till slut i alla fall brydde sig,dom bör ju visa att man inte bara kontrollerar oss som bor/lever här,även om nu det är enklast och billigast,utan att man även gör sig omaket att kolla vad våra grannar har för sig när dom i stort antal, ”tittar in” hos oss,eftersom vi så galant, till skillnad mot grannarna, upplåter våra fiskevatten och jaktmarker åt snart sagt vem som helst.

När ni nu börjar återkomma till stugorna,vänligen lägg då märke till att den där anslagstavlan som jag ”dillat” om så länge,nu faktiskt står på plats i Orpusviken,det återstår dock en detalj på den,föreningens namn,men det kommer när det blir väder för det.Så,varsågoda att använda den för ex.vis utannonsering av beg.prylar etc. Styrelsen kommer att ge information via den.

Ja,inte nog med att jag är sent ute med detta, nästan färdig, då bestämde sig min dator för att radera allt så att jag gavs tillfälle att göra allt en gång till,vilket inte egentligen var så dumt,för den såg nog att jag hade glömt bort att berätta att jag fått en öring på 5KG, två(2) trovärdiga personer var med vid det celebra tillfället,så de’så. Så,tappa inte sugen,kan det hända en klåpare som mig,så……..Ps.gravningen av öringen lyckades också!!

Så mycket mer blir det inte i årets ”krönika”,vi träffas väl i omgivningarna kring storlule under vår/sommar och höst 2006 ,hoppas jag,och så klart så kommer ni på våra möten som vi i styrelsen kallar till !!

Med förhoppning att ni alla får ett bra år!

Med vänlig hälsning
Harald Grönberg